top of page

Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία

Updated: Aug 22, 2020

Στην Παλαιά Διαθήκη, λέγεται ότι ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα από το οστό του Αδάμ. Ως εκ τούτου, αναφέρεται ότι ο Αδάμ ή οι άνδρες θα είναι δεμένοι με τις γυναίκες τους περισσότερο από τη μητέρα και τον πατέρα τους. Μια άλλη γενική άποψη που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρονται οι γυναίκες είναι ότι οι γυναίκες διαφέρουν από τους άνδρες τόσο από άποψη φύλου όσο και από πολλές απόψεις.

Στον ορισμό του θεσμού της τουρκικής γλώσσας, το οποίο είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και καθιερωμένα ιδρύματα στην Τουρκία, οι γυναίκες ονομάζονται"(επίθετο) που έχουν τις αρετές και τις δεξιότητες που απαιτούνται από την άποψη της μητρότητας ή της διαχείρισης των νοικοκυριών". Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να σκεφτούμε ότι δεν μπορείτε να είστε γυναίκα, αν δεν μπορείτε να είστε μητέρα ή αν δεν θέλετε να είστε μητέρα ή αν είστε ανίκανος για τη διαχείριση του σπιτιού.

Η παρουσία και τα δικαιώματα των γυναικών στην πολιτική τομέα αν και θεωρείται ως τα κέρδη που βιώνουν στο τέλος του 19. αιώνα, ο ρόλος των γυναικών στην τουρκική κοινωνία και την ιστορία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των διαφορετικών προοπτικών. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα των εννοιών και των αντιλήψεων του φύλου στη ζωή μας, φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη θέση και τη θέση των γυναικών στον πολιτικό τομέα.

Ειδικά μια πατριαρχική κοινωνική δομή, η κουλτούρα των θεμάτων και οι θρησκευτικές προοπτικές διαμόρφωσαν τη θέση της γυναίκας και τη συμμετοχή της στην πολιτική, και η γυναίκα που φυλακίστηκε στο σπίτι, που ήταν ιδιωτική περιοχή, δυσκολεύτηκε να βρει θέση στο δημόσιο χώρο. Αυτές οι σημαντικές αλλαγές δεν ξεπέρασαν τις ιδέες στη διαδικασία. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες, που αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού μας, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθεστώς βασισμένο στην ισότητα των δικαιωμάτων, παρόλο που υπάρχει ισότητα στο νόμο, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες γίνονται αντιληπτές στην κοινωνία.

Η αντίληψη για τη θέση των γυναικών στην κοινωνία σήμερα είναι η ιδέα της σύνθλιψης και της δευτερεύουσας σημασίας των γυναικών που προκύπτουν λόγω διακρίσεων λόγω φύλου. Ο «φεμινισμός» έρχεται πρώτος ανάμεσα στις ιδεολογίες που παλεύουν ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου και παράγουν ιδέες για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα.

Ο ιδεολογικός αντίκτυπος του φεμινισμού και οι προσπάθειες των μη κυβερνητικών οργανώσεων αντιτίθενται στους ρόλους που έχουν ανατεθεί στις γυναίκες και καταβάλλουν προσπάθειες για τη μετακίνηση των γυναικών στη δημόσια σφαίρα. Ενώ οι φεμινίστριες τονίζουν αυτό που αποκαλούν πολιτική σχέση μεταξύ των φύλων, φέρνει την κριτική στο σημείο της κυριαρχίας των ανδρών και της υποταγής των γυναικών στην κοινωνία. Επομένως, στοχεύει στη διαφορετική μεταχείριση γυναικών και ανδρών λόγω του φύλου τους και στην εξάλειψη αυτής της ανισότητας.

Ενώ το φύλο καθορίζει τη φύση, το φύλο καθορίζει τον πολιτισμό και η κατανόηση για την ταυτότητα του φύλου εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία. Το γεγονός ότι οι γυναίκες θεωρούνται λιγότερο ισχυρές και άχρηστες από τους άνδρες και οι παραδοσιακές προσεγγίσεις που οδηγούν σε διακρίσεις καθιστούν δύσκολο για τα κορίτσια να φτάσουν ακόμη και στην εκπαίδευση. Οι γυναίκες που υποφέρουν από ανισότητα σε όλους τους τομείς δεν είναι ίσοι με τους άνδρες σε θέματα όπως ο επικεφαλής της οικογένειας, η διαχείριση περιουσίας, η λειτουργία και η έναρξη μιας επιχείρησης. Η γυναίκα είναι μητέρα, είναι γόνιμη. Ωστόσο, καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η γυναίκα πνίγηκε, συνθλίφτηκε και εκμεταλλεύτηκε παρά αυτό το ανώτερο χαρακτηριστικό. Η απασχόληση των γυναικών εμποδίζεται και το εργατικό δυναμικό των γυναικών μειώνεται λόγω της «κατανόησης του τόπου όπου οι γυναίκες είναι σπίτι». Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, οι συνθήκες παιδικής μέριμνας πιστεύεται ότι προκαλούν απώλεια της παραγωγής στην επαγγελματική ζωή των γυναικών.

Είναι σημαντικό η κατάσταση των ατόμων να είναι υψηλή στην ανάπτυξη των κοινωνιών. Η θέση των γυναικών στην κοινωνία ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου. Γενικά, οι άνδρες θεωρούνται υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε επίπεδο οικογένειας και κοινότητας. Όσον αφορά την εξάλειψη του ρόλου που δίνεται στις γυναίκες, είναι σημαντικό για την ισότητα των φύλων να δημιουργήσει συνειδητοποίηση ανδρών και να εκπαιδεύσει τους άνδρες ότι δεν είναι μόνο σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότητα των φύλων και να αλλάξουν οι ρόλοι που δίνονται στις γυναίκες στην κοινωνία, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες ως σύνολο της κοινωνίας απομακρύνονται λαμβάνοντας τα εμπόδια σε αυτές, αποδεχόμενες τις ως ίσες ιδέες και παίρνοντας τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

Σε όλο τον κόσμο, ειδικά μετά τη σύγχρονη περίοδο, έχει συζητηθεί η ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συμβολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα φεμινιστικά κινήματα στο χρόνο, η ανάπτυξη και η πρόοδος των δικαιωμάτων των γυναικών, οι γυναίκες θεωρούνται ίσες με τους άνδρες, μπορούν να εκφραστούν εκτός της ιδιωτικής σφαίρας, κοινωνικές, πολιτικές, υποστηρίχθηκε να επιτευχθεί σεβαστή θέση στον οικονομικό τομέα. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο αυτή η θέση στην Τουρκία. Αν και οι συνεισφορές των μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οικογενειακές και κοινωνικές πολιτικές που προσπαθούν να παραχθούν προσπαθούν να ανυψώσουν τις γυναίκες στη θέση που τους αξίζει, αυτή η δυναμική είναι σταθερή λόγω προβλημάτων όπως οι παραδοσιακές προοπτικές, η έλλειψη εκπαίδευσης, η γνώση και η συνείδηση. Προκειμένου οι γυναίκες να έχουν μια ενεργή και σεβαστή θέση τόσο στην κοινωνική ζωή όσο και στην οικογενειακή ζωή, χρειάζονται πιο στιβαρές και εποικοδομητικές ιδέες και πολιτικές αντί για κακές λύσεις και επαναλαμβανόμενες προτάσεις. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, πάνω απ 'όλα, τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και τη ζωή γίνονται σεβαστά και ότι οι γυναίκες είναι μέλη της κοινωνίας και του συστήματος. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες υπήρξαν ανέκαθεν μέρος της κοινωνίας σε όλη την ιστορία και συμμετείχαν σε αγώνες που θα υποστούν μύθους και ηρωισμό. Ως αποτέλεσμα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι γυναίκες ήταν πάντα οι βασικοί χαρακτήρες της ζωής σε όλη την τουρκική ιστορία.


112 views1 comment
bottom of page